Φυλακτός Μηνάς,Σπίτια,Μονοκατοικίες και Οικόπεδα στην περιοχή Κάριανης,Τούζλας,Κερδυλλίων και Ηρακλίτσας

Top spotlight
Oι Υπηρεσίες μας

Με το κλειδί στο χέρι

Αναλαμβάνουμε τα χτίσουμε σαν κατασκευαστική εταιρεία, την εξοχική σας κατοικία και να την παραδώσουμε σε όποιο στάδιο κατασκευής εσείς επιλέξετε.

Διαθέτουμε Τεχνογνωσία, Παρέχουμε Εγγύηση

H Τεχνογνωσία που διαθέτουμε βοηθάει στην πραγματική εξοικονόμηση χρημάτων, χρόνου και ενέργειας. Παρέχουμε εγγύηση για το αποτέλεσμα, την ποιότητα κατασκευής και το χρόνο εκτέλεσης.

Κερδύλλια

E-mail Εκτύπωση PDF

Τα Νέα Κερδύλλια είναι ένας από τους ιστορικούς οικισμούς του Δήμου Αμφίπολης. Βρίσκεται πάνω στον εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, κοντά στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα.
Αριθμεί 767 κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, καθώς επίσης με το εμπόριο και τον τουρισμό, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Παλαιότερα τα Νέα Κερδύλλια απαρτίζονταν από δύο χωριά, τα Α. Κερδύλλια και τα Κ. Κερδύλλια, τα οποία ήταν χτισμένα υψηλότερα από την σημερινή τοποθεσία, επάνω στο Κερδύλλιον όρος. Η βυζαντινή τους ονομασία ήταν «Κρούσοβαι» (πληθυντικός). H σημερινή τους ονομασία είναι μάλλον θρακική και σημαίνει ηρωικό χωριό.
Το Κερδύλλιον ήταν χωριό των Αργιλίων, γνωστό από το Θουκιδίδη. Βρισκόταν βόρεια της Αργίλου, σε τοποθεσία ψηλή και πανοραμική, του βουνού Βερτίσκος (σημερινό Κερδύλιο) πλάι στο Στρυμόνα κι απέναντι ακριβώς απ' την Αμφίπολη. Το ταυτίζουν με το χωριό Κάτω Κερδύλλια (ύψ.607μ.) που απέχει από την Αμφίπολη περίπου 2χλμ.

Η νεότερη ιστορία του οικισμού είναι εξίσου σημαντική με την αρχαία, καθώς τα Κερδύλλια ήταν το χωριό από το οποίο ξεκίνησε η οργανωμένη ένοπλη αντίσταση κατά των Γερμανών. Όταν η δράση του αντάρτικου σώματος "Οδυσσέας Ανδρούτσος» έγινε γνωστή στους Γερμανούς, το χωριό υπέστη τραγικές συνέπειες, δηλαδή την εκτέλεση 250 Κερδυλλιωτών, που ήταν και η πρώτη που συνέβη στον ελλαδικό χώρο.
Στο λόφο όπου πραγματοποιήθηκε η εκτέλεση υψώνεται το Μνημείο των πεσόντων, ένας εντυπωσιακός φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες.
Στην όμορφη παραλία των Κερδυλλίων υπάρχουν ταβέρνες για φρέσκο ψάρι, 34 παραθαλάσσια σπιτάκια προς ενοικίαση για τους τουρίστες και κοινοτικό δάσος 16.000 περίπου στρεμμάτων.

Παραλία Κερδυλίων

Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 15 Μάιος 2010 08:58 )  

Translate

Bulgarian English German Russian

Υπολογιστης Δανειου

Συνολικό Ποσό:

( )
Διάρκεια:
Έτη
Επιτόκιο:
%
Μηνιαία Δόση:
EUR
Σύνολο με τις δόσεις:
EUR
Help
You are here: Home Κερδύλλια

Επικοινωνια

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

  • Add: Παραλία Κάρυανης
  • Tel: +30 25940 31215
  • Fax: +30 25940 31215
  • Mob: +30 6977 860 575
  • E-mail: fylaktos@otenet.gr